Polityka prywatności

Niniejsza Polityka prywatności opisuje, w jaki sposób michal-telka.myshopify.com („Witryna” lub „my”) gromadzi, wykorzystuje i ujawnia Twoje dane osobowe podczas odwiedzania lub dokonywania zakupu w Witrynie.

Zbieranie danych osobowych

Kiedy odwiedzasz Witrynę, zbieramy pewne informacje o Twoim urządzeniu, Twojej interakcji z Witryną oraz informacje niezbędne do przetwarzania Twoich zakupów. Możemy również zbierać dodatkowe informacje, jeśli skontaktujesz się z nami w celu uzyskania obsługi klienta. W niniejszej Polityce prywatności wszelkie informacje, które mogą jednoznacznie zidentyfikować osobę (w tym informacje podane poniżej), nazywamy „danymi osobowymi”. Zapoznaj się z poniższą listą, aby uzyskać więcej informacji o tym, jakie dane osobowe zbieramy i dlaczego.

Informacje o urządzeniu

  • Przykłady gromadzonych danych osobowych: wersję przeglądarki internetowej, adres IP, strefę czasową, informacje o plikach cookie, jakie witryny lub produkty przeglądasz, wyszukiwane hasła i sposób interakcji z Witryną.
  • Cel odbioru: w celu dokładnego załadowania Witryny i przeprowadzania analiz wykorzystania Witryny w celu optymalizacji naszej Witryny.
  • Źródło zbioru: Zbierane automatycznie, gdy uzyskujesz dostęp do naszej Witryny za pomocą plików cookie, plików dziennika, sygnałów nawigacyjnych, tagów lub pikseli [DODAJ LUB ODEJMUJ WSZELKIE INNE UŻYWANE TECHNOLOGIE ŚLEDZENIA].
  • Ujawnianie w celach biznesowych: udostępnione naszemu procesorowi Shopify [DODAJ JAKICHKOLWIEK INNYCH DOSTAWCÓW, KTÓRYCH UDOSTĘPNISZ TE INFORMACJE].

Szczegóły zamówienia

  • Przykłady gromadzonych danych osobowych: imię i nazwisko, adres rozliczeniowy, adres do wysyłki, informacje dotyczące płatności (w tym numery kart kredytowych [WSTAW WSZYSTKIE INNE ZAAKCEPTOWANE FORMY PŁATNOŚCI]), adres e-mail i numer telefonu.
  • Cel odbioru: dostarczać produkty lub usługi w celu wypełnienia naszej umowy, przetwarzać informacje o płatnościach, organizować wysyłkę i dostarczać faktury i / lub potwierdzenia zamówień, komunikować się z Tobą, sprawdzać nasze zamówienia pod kątem potencjalnego ryzyka lub oszustwa, a także gdy są zgodne z preferencjami, które nam przekazałeś, dostarczania informacji lub reklam związanych z naszymi produktami lub usługami.
  • Źródło zbioru: zebrane od Ciebie.
  • Ujawnianie w celach biznesowych: udostępnione naszemu procesorowi Shopify [DODAJ JAKICHKOLWIEK INNYCH DOSTAWCÓW, KTÓRYCH UDOSTĘPNIASZ TE INFORMACJE. NA PRZYKŁAD KANAŁY SPRZEDAŻY, BRAMKI PŁATNOŚCI, WYSYŁKA I SPEŁNIANIE APLIKACJI].

Informacje dotyczące obsługi klienta

  • Przykłady gromadzonych danych osobowych: [ZMIANY INFORMACJI WYMIENIONYCH POWYŻEJ LUB DODATKOWE INFORMACJE, JAK POTRZEBUJESZ]
  • Cel odbioru: zapewnienie obsługi klienta.
  • Źródło zbioru: zebrane od Ciebie.
  • Ujawnianie w celach biznesowych: [DODAJ JAKICHKOLWIEK DOSTAWCÓW UŻYWANYCH W CELU OBSŁUGI KLIENTA]

[WPISZ WSZELKIE INNE ZBIERANE INFORMACJE: DANE OFFLINE, ZAKUPIONE DANE MARKETINGOWE / LISTY]

[WSTAWIĆ PONIŻSZĄ SEKCJĘ, JEŚLI WYMAGANE JEST OGRANICZENIE WIEKOWE]

Nieletni

Witryna nie jest przeznaczona dla osób poniżej wieku [WSTAW WIEK]. Nie zbieramy celowo danych osobowych od dzieci. Jeśli jesteś rodzicem lub opiekunem i uważasz, że Twoje dziecko przekazało nam dane osobowe, skontaktuj się z nami pod poniższym adresem, aby poprosić o ich usunięcie.

Udostępnianie danych osobowych

Udostępniamy Twoje dane osobowe dostawcom usług, aby pomóc nam świadczyć nasze usługi i wypełniać nasze umowy z Tobą, jak opisano powyżej. Na przykład:

  • Używamy Shopify do zasilania naszego sklepu internetowego. Możesz przeczytać więcej o tym, w jaki sposób Shopify używa Twoich Danych osobowych tutaj: https://www.shopify.com/legal/privacy.
  • Możemy udostępniać Twoje dane osobowe, aby zachować zgodność z obowiązującymi przepisami i regulacjami, aby odpowiedzieć na wezwanie sądowe, nakaz przeszukania lub inne zgodne z prawem żądanie informacji, które otrzymujemy, lub w inny sposób chronić nasze prawa.
  • [WSTAW INFORMACJE O INNYCH DOSTAWCACH USŁUG]

[DOŁĄCZ PONIŻSZĄ SEKCJĘ, JEŚLI KORZYSTASZ Z REMARKETINGU LUB REKLAM UKIERUNKOWANYCH]

Reklama behawioralna

Jak opisano powyżej, wykorzystujemy Twoje dane osobowe w celu dostarczania ukierunkowanych reklam lub komunikatów marketingowych, które naszym zdaniem mogą Cię zainteresować. Na przykład:

  • [WSTAW, JEŚLI DOTYCZY] Używamy Google Analytics, aby pomóc nam zrozumieć, w jaki sposób nasi klienci korzystają z Witryny. Możesz przeczytać więcej o tym, jak Google wykorzystuje Twoje dane osobowe tutaj: https://policies.google.com/privacy?hl=enMożesz również zrezygnować z Google Analytics tutaj: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout.
  • [WSTAWIĆ, JEŚLI KORZYSTASZ Z APLIKACJI MARKETINGOWEJ STRONY TRZECIEJ, KTÓRA ZBIERA INFORMACJE O DZIAŁANIU KUPUJĄCEGO W TWOJEJ WITRYNIE] Udostępniamy informacje na temat korzystania z Witryny, zakupów i interakcji z naszymi reklamami w innych witrynach naszym partnerom reklamowym. Niektóre z tych informacji zbieramy i udostępniamy bezpośrednio naszym partnerom reklamowym, aw niektórych przypadkach za pomocą plików cookie lub innych podobnych technologii (na które możesz wyrazić zgodę, w zależności od Twojej lokalizacji).
  • [WSTAW INNE WYKORZYSTANE USŁUGI REKLAMOWE]

Aby uzyskać więcej informacji na temat działania reklamy ukierunkowanej, można odwiedzić stronę edukacyjną Network Advertising Initiative („NAI”) pod adresem http://www.networkadvertising.org/understanding-online-advertising/how-does-it-work.

Możesz zrezygnować z reklam ukierunkowanych poprzez:

[UWZGLĘDNIJ LINKI DO REZYGNACJI ZE WSZYSTKICH KORZYSTANYCH USŁUG. WSPÓLNE LINKI OBEJMUJĄ:

Ponadto możesz zrezygnować z niektórych z tych usług, odwiedzając portal rezygnacji Digital Advertising Alliance pod adresem: http://optout.aboutads.info/.

Korzystanie z danych osobowych

Używamy Twoich danych osobowych, aby świadczyć Ci nasze usługi, które obejmują: oferowanie produktów na sprzedaż, przetwarzanie płatności, wysyłkę i realizację zamówienia oraz informowanie Cię o nowych produktach, usługach i ofertach.

[WŁĄCZ PONIŻSZĄ SEKCJĘ, JEŚLI TWÓJ SKLEP JEST ZLOKALIZOWANY LUB MASZ KLIENTÓW W EUROPIE]

Podstawa prawna

Zgodnie z ogólnym rozporządzeniem o ochronie danych („RODO”), jeśli jesteś mieszkańcem Europejskiego Obszaru Gospodarczego („EOG”), przetwarzamy Twoje dane osobowe na następujących podstawach prawnych:

[UWZGLĘDNIJ WSZYSTKIE, KTÓRE DOTYCZĄ TWOJEJ FIRMY]

  • Twoja zgoda;
  • Wykonanie umowy między Tobą a Witryną;
  • Przestrzeganie naszych zobowiązań prawnych;
  • Aby chronić twoje żywotne interesy;
  • Wykonanie zadania realizowanego w interesie publicznym;
  • Dla naszych uzasadnionych interesów, które nie są nadrzędne w stosunku do Twoich podstawowych praw i wolności.

Retencja

Kiedy składasz zamówienie za pośrednictwem Witryny, zachowamy Twoje dane osobowe w naszej dokumentacji, chyba że poprosisz nas o usunięcie tych informacji. Więcej informacji na temat prawa do usunięcia danych można znaleźć w sekcji „Twoje prawa” poniżej.

Automatyczne podejmowanie decyzji

Jeśli jesteś mieszkańcem EOG, masz prawo sprzeciwić się przetwarzaniu opartemu wyłącznie na zautomatyzowanym podejmowaniu decyzji (w tym profilowaniu), gdy to podjęcie decyzji ma dla Ciebie skutek prawny lub w inny sposób znacząco na Ciebie wpływa.

We [TAK / NIE] angażować się w w pełni zautomatyzowane podejmowanie decyzji, które ma skutek prawny lub w inny sposób istotny z wykorzystaniem danych klientów.

Nasz procesor Shopify wykorzystuje ograniczone zautomatyzowane podejmowanie decyzji, aby zapobiegać oszustwom, które nie mają prawnego lub w inny sposób znaczącego wpływu na Ciebie.

Usługi zawierające elementy automatycznego podejmowania decyzji obejmują:

  • Tymczasowa lista adresów IP związanych z powtarzającymi się nieudanymi transakcjami. Ten denylista utrzymuje się przez niewielką liczbę godzin.
  • Tymczasowa denylistka kart kredytowych związana z odrzuceniem wymienionych adresów IP. Ten denylista utrzymuje się przez niewielką liczbę dni.

[ZAMIEŚĆ PONIŻSZĄ SEKCJĘ TYLKO W PRZYPADKU SPRZEDAWANIA DANYCH OSOBOWYCH, ZGODNIE Z USTAWĄ O OCHRONIE PRYWATNOŚCI KONSUMENTÓW W KALIFORNII]

Sprzedaż danych osobowych

Nasza witryna sprzedaje dane osobowe zgodnie z definicją zawartą w kalifornijskiej ustawie o ochronie prywatności konsumentów z 2018 r. („CCPA”).

[WSTAWIĆ:

  • KATEGORIE SPRZEDAWANYCH INFORMACJI;
  • INSTRUKCJA REZYGNACJI ZE SPRZEDAŻY;
  • CZY TWOJA FIRMA SPRZEDAJE INFORMACJE NIELETNICH (W LATACH 16 LAT) I CZY UZYSKASZ POTWIERDZONE ZEZWOLENIE;
  • JEŚLI ZAPEWNIASZ MOTYWĘ FINANSOWĄ, ABY NIE SPRZEDAĆ INFORMACJI, PODAJ INFORMACJE O TYM, CO TO JEST.]

Twoje prawa

[WŁĄCZ PONIŻSZĄ SEKCJĘ, JEŚLI TWÓJ SKLEP JEST ZLOKALIZOWANY LUB MASZ KLIENTÓW W EUROPIE]

GDPR

Jeśli jesteś mieszkańcem EOG, masz prawo dostępu do danych osobowych, które posiadamy na Twój temat, do przeniesienia ich do nowej usługi oraz do zażądania poprawienia, aktualizacji lub usunięcia Twoich danych osobowych. Jeśli chcesz skorzystać z tych praw, skontaktuj się z nami, korzystając z poniższych danych kontaktowych [LUB WSTAW ALTERNATYWNE INSTRUKCJE DOTYCZĄCE WYSYŁANIA WNIOSKÓW O DOSTĘP, USUWANIE, KORYGOWANIE I PRZENOSZENIE].

Twoje dane osobowe będą początkowo przetwarzane w Irlandii, a następnie będą przekazywane poza Europę w celu przechowywania i dalszego przetwarzania, w tym do Kanady i Stanów Zjednoczonych. Aby uzyskać więcej informacji na temat zgodności przesyłania danych z RODO, zobacz artykuł Shopify dotyczący RODO: https://help.shopify.com/en/manual/your-account/privacy/GDPR.

[DOŁĄCZ PONIŻSZĄ SEKCJĘ, JEŚLI TWOJA FIRMA PODLEGA USTAWIE O PRYWATNOŚCI KONSUMENTÓW KALIFORNIJSKIEJ]

CCPA

Jeśli jesteś mieszkańcem Kalifornii, masz prawo dostępu do danych osobowych, które posiadamy na Twój temat (zwanych również „prawem do wiedzy”), do przeniesienia ich do nowej usługi oraz do zażądania poprawienia Twoich danych osobowych. zaktualizowane lub usunięte. Jeśli chcesz skorzystać z tych praw, skontaktuj się z nami, korzystając z poniższych danych kontaktowych [LUB WSTAW ALTERNATYWNE INSTRUKCJE DOTYCZĄCE WYSYŁANIA WNIOSKÓW O DOSTĘP, USUWANIE, KORYGOWANIE I PRZENOSZENIE].

Jeśli chcesz wyznaczyć upoważnionego przedstawiciela do przesyłania takich wniosków w Twoim imieniu, skontaktuj się z nami pod poniższym adresem.

Polityka plików "cookies"

Plik cookie to niewielka ilość informacji, które są pobierane na Twój komputer lub urządzenie podczas odwiedzania naszej Witryny. Używamy wielu różnych plików cookie, w tym plików cookie dotyczących funkcjonalności, wydajności, reklam, mediów społecznościowych lub treści. Pliki cookie poprawiają jakość przeglądania, umożliwiając witrynie zapamiętanie twoich działań i preferencji (takich jak login i wybór regionu). Oznacza to, że nie musisz ponownie wprowadzać tych informacji za każdym razem, gdy wracasz do witryny lub przechodzisz z jednej strony na drugą. Pliki cookie dostarczają również informacji o tym, w jaki sposób ludzie korzystają ze strony internetowej, na przykład czy są to ich pierwsze odwiedziny lub czy są częstymi gośćmi.

Używamy następujących plików cookie, aby zoptymalizować korzystanie z naszej Witryny i świadczyć nasze usługi.

Pliki cookies niezbędne do funkcjonowania Sklepu

Imię i nazwisko Funkcjonować
_z dala Używane w połączeniu z dostępem do administratora.
_identyfikator_bezpiecznej_sesji Używane w połączeniu z nawigacją po witrynie sklepowej.
wózek Używany w połączeniu z koszykiem.
cart_sig Używane w związku z płatnością.
koszyk_ts Używane w związku z płatnością.
checkout_token Używane w związku z płatnością.
tajemnica Używane w związku z płatnością.
secure_customer_sig Używane w połączeniu z logowaniem klienta.
storefront_digest Używane w połączeniu z logowaniem klienta.
_shopify_u Służy do ułatwienia aktualizacji informacji o koncie klienta.

Raportowanie i analityka

Imię i nazwisko Funkcjonować
_tracking_consent Preferencje dotyczące śledzenia.
_wstęp Śledź strony docelowe
_orig_referrer Śledź strony docelowe
_s Shopify Analytics.
_shopify_fs Shopify Analytics.
_shopify_s Shopify Analytics.
_shopify_sa_p Analizy Shopify dotyczące marketingu i skierowań.
_shopify_sa_t Analizy Shopify dotyczące marketingu i skierowań.
_shopify_y Shopify Analytics.
_y Shopify Analytics.

[WSTAW INNE PLIKI COOKIE LUB TECHNOLOGIE ŚLEDZENIA, KTÓRE UŻYWASZ]

Czas, przez jaki plik cookie pozostaje na komputerze lub urządzeniu mobilnym, zależy od tego, czy jest to „trwały”, czy „sesyjny” plik cookie. Sesyjne pliki cookie trwają do momentu zakończenia przeglądania, a trwałe pliki cookie działają do czasu ich wygaśnięcia lub usunięcia. Większość używanych przez nas plików cookie jest trwałych i wygasa w ciągu 30 minut do dwóch lat od daty ich pobrania na Twoje urządzenie.

Możesz kontrolować i zarządzać plikami cookie na różne sposoby. Należy pamiętać, że usunięcie lub zablokowanie plików cookie może negatywnie wpłynąć na wrażenia użytkownika, a niektóre części naszej witryny mogą nie być już w pełni dostępne.

Większość przeglądarek automatycznie akceptuje pliki cookie, ale możesz zdecydować, czy chcesz akceptować pliki cookie, za pomocą elementów sterujących przeglądarki, które często znajdują się w menu „Narzędzia” lub „Preferencje” przeglądarki. Więcej informacji na temat modyfikowania ustawień przeglądarki lub blokowania, zarządzania lub filtrowania plików cookie można znaleźć w pliku pomocy przeglądarki lub na takich stronach jak www.allaboutcookies.org.

Ponadto należy pamiętać, że blokowanie plików cookie może nie całkowicie uniemożliwić udostępnianie informacji stronom trzecim, takim jak nasi partnerzy reklamowi. Aby skorzystać ze swoich praw lub zrezygnować z określonych sposobów wykorzystania Twoich informacji przez te strony, postępuj zgodnie z instrukcjami w sekcji „Reklama behawioralna” powyżej.

Do Not Track

Należy pamiętać, że ze względu na brak spójnego zrozumienia w branży, jak reagować na sygnały „Do Not Track”, nie zmieniamy naszych praktyk dotyczących gromadzenia i wykorzystywania danych, gdy wykryjemy taki sygnał z Twojej przeglądarki.

Zmiany

Od czasu do czasu możemy aktualizować niniejszą Politykę prywatności, aby odzwierciedlić na przykład zmiany w naszych praktykach lub z innych powodów operacyjnych, prawnych lub regulacyjnych.

Kontakt

Aby uzyskać więcej informacji na temat naszych praktyk w zakresie prywatności, jeśli masz pytania lub chcesz złożyć skargę, skontaktuj się z nami pocztą e-mail pod adresem [adres e-mail] lub pocztą, korzystając z danych podanych poniżej:

1234 E Main St, Independence KS 67301, Stany Zjednoczone

Ostatnio zaktualizowany: [DATA]

Jeśli nie jesteś zadowolony z naszej odpowiedzi na twoją skargę, masz prawo złożyć skargę do odpowiedniego organu ochrony danych. Możesz skontaktować się z lokalnym organem ochrony danych lub naszym organem nadzorczym tutaj: [DODAJ INFORMACJE KONTAKTOWE LUB WITRYNĘ INTERNETOWĄ URZĘDU OCHRONY DANYCH W TWOJEJ JURYSDYKCJI. NA PRZYKŁAD-- https://ico.org.uk/make-a-complaint/]